• 10 000 produkter

  • Snabb leverans

  • Frakt från 29 kr

Sök

LM337K TO-3 Voltage Regulator

Art nr: 110789

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

10 000 produkter

Snabb leverans

Frakt från 29 kr

Behöver du hjälp? Vi finns här!
Ring 040-298760 (måndag till fredag 10-16), eller mejla på info@electrokit.se

Produktbeskrivning

ÖppnaStäng

Produktbeskrivning

Mycket populär variabel negativ spänningsregulator, där utgångsspänningen ställs in med två motstånd.
Bra att ha hemma för när de fasta regulatorerna har tagit slut, eller såklart för andra spänningar, eller för variabla strömförsörjningar.
Utgångsspänningen fås genom ekvationen 1.25X (1 + R1/R2). -1.25V är den lägsta utspänningen, och är också den interna spänningsreferensen inuti LM337. Men det behöver du inte komma ihåg, för det finns många uträknare på internet där du kan mata in den önskade spänningen och få ut motståndsvärden!

R1 är motståndet mellan utgången och justerings-ingången, och brukar vanligtvis vara 240 Ohm. R2 går mellan justerings-ingången och jord, de bildar med andra ord en spänningsdelare, vars utspänning LM337 försöker matcha, snarlikt hur operationsförstärkare fungerar (i själva verket finns det en sådan inuti LM337).

Genom att ersätta R2 med en trimpot (eller ännu hellre en trimpot och ett motstånd) får man en enkel variabel spänningsregulator. Med transistor-brytare och flera motstånd kan man istället få till digital styrning. Vridomkopplare som väljer motstånd (eller trimpotar, för mer precision) är också ett alternativ om du vill ställa mellan ett antal vanliga spänningar, exempelvis i ett hembyggt labbaggregat.

I bipolära strömförsörjningar används den oftast ihop med motparten LM317, som reglerar positiva spänningar.

Produktinformation

  • SKU:

    110789

Relaterade kategorier