• 10 000 produkter

  • Snabb leverans

  • Frakt från 29 kr

Sök

Integritetspolicy

Integritetspolicy gällande personuppgifter och marknadsföring

För att du ska kunna känna dig trygg med att vi behandlar dina personliga uppgifter på ett sjyst sätt, beskriver vi nedan vad vi lagrar och under vilka förutsättningar det sker.

Electrokit Sweden AB behandlar dina uppgifter enligt Dataskyddsförordningen och gällande svenska lagar. Det är Integritetsskyddsmundigheten (IMY) som är tillsynsmyndighet för behandling av svenska personuppgifter.

Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt när du är kund hos oss. Viktigt att veta är att vi aldrig säljer eller delger dina uppgifter till någon tredje part. Undantaget är om det sker på rättslig grund till t.ex. myndighet.

Electrokit Sweden AB, 556667-9683, är personuppgiftsansvarig för personuppgifter som du lämnat till oss som kund i enligt med denna policy. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden.

Nedan information är en summering av hur vi behandlar dina uppgifter.

1.1 Vad är en personuppgift?

En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan knytas till en fysisk person.

1.2.1 Vilka uppgifter lagrar vi?

För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress, ev. korrespondens med kundtjänst samt köphistorik. Vi lagrar även din kontoinformation i form av kundnummer, användarnamn och lösenord. Är du beviljad fakturakund lagrar vi även ditt personnummer och information såsom resultatet av kreditupplysningar.

Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

1.2.2 Vilka övriga uppgifter lagrar vi?

Vid besök i vår butik lagras videobilder från våra övervakningskameror under en 30-dagarsperiod. Syftet med kameraövervakning är brottsförebyggande samt trygghetshöjande för både dig som kund och för våra medarbetare. Vid misstanke om brott kan övervakningsmaterial sparas under en längre period samt vid begäran delges med myndigheter.

1.3 Rättslig grund

I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig. Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

1.4 Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?

1.4.1 Betalleverantör

Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri. De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är Worldline (Visa, MasterCard, American Express) och Swish.

1.4.2 Fraktbolag

För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering. De fraktbolag vi samarbetar med är: Postnord, DB Schenker och DHL.

1.4.3 Nyhetsbrev

Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevsleverantör Get-a-newsletter. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte. Du kan när som helst avbeställa ytterligare nyhetsbrev genom att klicka på länken längst ner i nyhetsbrevet.

1.5 Rätten till tillgång

Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

1.6 Rätt till rättelse

Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

1.7 Rätten att bli glömd

Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

1.8 Så skyddar vi dina personuppgifter

Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt.

2. Tillämpning och ändringar av integritetspolicyn

Vi förbehåller oss rätten att när som helst göra ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren publiceras online på webbplatsen. Villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen. Om du inte accepterar integritetspolicyn kan du avsluta ditt konto genom att kontakta kundtjänst.

3. Kontaktuppgifter

Electrokit Sweden AB, Västkustvägen 7, 211 24 Malmö
Telefon 040-29 87 60
Epost till kundtjänst: info@electrokit.se