• 10 000 produkter

  • Snabb leverans

  • Frakt från 29 kr

Sök

Adafruit Feather RP2040

Art nr: 41018724 - Adafruit
Handla denna produkt Adafruit Feather RP2040
pris 179 SEK
Inklusive 25% moms
Lagervara, 50 st
Enhet: styck

10 000 produkter

Snabb leverans

Frakt från 29 kr

Behöver du hjälp? Vi finns här!
Ring 040-298760 (måndag till fredag 10-16), eller mejla på info@electrokit.se

Produktbeskrivning

ÖppnaStäng

Produktbeskrivning

Detta kort ger dig Raspberry Pis chip RP2040 i Adafruit Feather-skrud. Liksom andra versioner av Feather har det en inbyggd LiPo-laddare och batterikontakt, medföljande (men omonterade) stiftlister för maximal flexibilitet i konstruktionen. Det är givetvis kompatibelt med FeatherWing-kort, vilket möjliggör snabba prototyper med displayer, reläer, sensorer m.m.
Mått:
50.8mm x 22.8mm x 7mm (utan stiftlister)
Vikt 5g
RP2040 32-bit Cortex M0+ dual core Med ca 125 MHz klockfrekvens och 3.3V spänning och logiknivå
264 KB RAM
8 MB SPI FLASH chip för fillagring och MicroPython/CircuitPython.
Inget EEPROM
21 x GPIO
Fyra 12 bitars ADCs (en mer än Pico)
Två I2C, två SPI och två UART 16 x PWM-utgångar - för servon, LEDs, etc
De 8 digitala utgångarna som inte är för ADC/Kommunikation är i ordning för maximal kompatibilitet med PIO
Inbyggd 200mA+ lipo-laddare med indikerings-led
Pin 13 har en röd lysdiod
Inbyggd RGB LED (Neopixel)
STEMMA QT-kontakt för snabb kontaktering med Qwiic, STEMMA QT elelr Grove I2C-enheter för mycket snabba prototyper utan lödning.
Har omkopplare för Reset och Bootloader select för snabba omstarter (man behöver inte dra ur sladdend för att ladda om koden)
Möjlighet att löda på SWD-port för debugging
4 monteringshål
12Mhz kristall för korrekt timing.
3.3V regulator med max 500mA strömuttag (ej kontinuerligt)
USB-C-kontakt

Mer om PIO:
De två konfigurerbara PIO har åtta "state machines. PIO kan snabbt och utan att belasta processorn kan utföra enklare funktioner. I och med att det sker separat från processorn, kan de exempelvis läsa av pins och ha datan klar när processorn behöver den.
Eftersom RP2040 kan ha upp till 133Mhz klockfrekvens kan det bli problematiskt att kommunicera med äldre eller långsammare enheter. Många processorcykler kan gå åt innan RP2040 får något svar på seriell kommunikation. Men med PIO-maskinerna kan RP2040 istället ägna sig åt sina beräkningar, medan PIO-maskinerna sköter kommunikation med omvärlden. När så processorn vill läsa av datan, så har PIO-pinnarna den lagrad för snabb avläsning.
Särskilt om det är något obskyrt protokoll det handlar om, eller exempelvis en ovanlig display, så kan PIO-maskinerna "bit-banga" kommunikationen, alltså skapa rätt bitflöde utan att "förstå" protokollet det handlar om. Detta utan att kärnan i RP2040 behöver vänta, eller hantera precis timing.

Alla PIO-maskiner har tillgång till alla GPIO-pins, kan operera från 2KHz till 133Mhz klockfrekvens, och kan läsa och skriva till pins, skicka data till FIFO och räkna upp en klocka på bara en klockcykel.

PIO kan exempelvis generera klockor, styra servon utifrån en enkel instruktion, eller återkoppling, dimma lysdioder, bland mycket annat.

Ett litet assembler-liknande språk som heter pioasm, med bara nio instruktioner (!) är allt som krävs för att programmera PIO-maskinerna. Om du vill komma igång med assembler-programmering kan PIO vara en bra början, då det är begränsat och väldokumenterat.

Egenskaper

Egenskaper/attribut för denna produkt
Attribut Värde
Formfaktor
Adafruit Feather
  • SKU:

    41018724
  • MPN:

    4884

Relaterade kategorier

Andra köpte också