Raspberry Pi

Raspberry Pi

Raspberry Pi logoRaspberry Pi är den omtalade Linuxdatorn som bara kostar några hundralappar. Du kan koppla den till din TV, mus och tangentbord, och har sedan en komplett minidator som du kan surfa med, se på film, lyssna på musik eller köra applikationsprogramvara. Den har även, likt Arduino och andra mikrokontrollers, ett I/O-gränssnitt för att kommunicera med omvärlden så du kan bygga ut funktionaliteten för att t.ex. styra reläer, motorer och hämta in data från sensorer och givare!

Raspberry Pi är baserad på en ARM-processor från Broadcom som körs i 700MHz och har 512Mb RAM, Ethernet, HDMI och USB. Den kör Debian Linux, så viss Linuxkunskap är nödvändig för fullt utbyte, men det finns mängder av hjälp att komma igång på nätet!

Electrokit har sålt Raspberry Pi sedan 2012.

Köp din Raspberry Pi från Electrokit idag!

 

Raspberry Pi is a trademark of the Raspberry Pi Foundation

Välj underkategori

Expansionskort (‏40)
LCD (‏15)
Start-kit (‏6)
Litteratur (‏16)
Tillbehör (‏33)
Moderkort (‏10)

Produkturval

  PiHat Prototypkort för Raspberry Pi A+/B+ - Med EEPROM
Prototypkort för Raspberry Pi modell A+ och B+. Kortet har ett EEPROM för automatisk identifiering. Hålen är sammankopplade likt ett kopplingsdäck och har längsgående banor för 3.3V, 5V och GND.
89.00
  Raspberry Pi 2 adapterkort för Arduinoshields
Expansionskort för Raspberry Pi 2, A+ och B+ med anslutningar för en Arduinoshield. Går att ställa mellan 3.3V och 5V.
89.00
  PI2 click Shield
Expansionskort för Raspberry Pi 2. 3, B+ och A+ med 2st MikroBUS-socklar för anslutning av Click Boards. Kortet ger ett smidigt sätt att prototypa och experimentera med Raspberry Pi och Click Boards. Hela vårt sortiment med Click Boards finns i kategorien moduler / click boards (eller klicka på länken i rutan brevid). Dokumentation och bibliotek finns att ladda ner för respektive Click Board. * 2x MikroBUS-socklar * GND-anslutning för oscilloskopprob * 2x20pin anslutning till Raspberry Pi GPIO * 4x monteringshål
88.75
  Flexkabel för Raspberry Pi kamera - 1m
FPC-kabel som passar till Raspberry Pi-kameran. * Längd: 1000mm (3.3') * Bredd: 16mm (0.6") * Vikt: 7.5g * Poltal: 15
56.00
  Pi-Top PROTO
Experimentkort för Pi-Top CEED. Monteras enkelt i Pi-Top med magnetfästen. Experimentkortet gör det lätt att bygga egna kretsar till Raspberry Pi.
99.00
  Micro Dot pHAT (Green)
Expansionskort för Raspberry Pi Zero med 6st Micro Dot 5x7 LED-matriser (totalt 30x7 punkter). Displayerna har en riktigt snygg retrolook och kommer garanterat dra blickar till sig. Då de är uppbyggda som matriser kan de användas både för rullande och fast text samt enklare grafik, typ staplar, punkter och linjer. Kortet levereras med omonterade displayer och en 2x20-pol hylslist. * 3x IS31FL3730 LED-matrisdrivare * 6x LTP-305 5x7 Micro Dot LED-matriser
249.00