Leveransbestämmelser

Undersidor

Villkor för Försäljning till Näringsidkare » Villkor för Försäljning till Konsument » IML 2000 »

Leverans

För order som läggs av köparen via webshopen tillkommer en fast frakt- och exp.avgift som framgår vid utcheckning. Inga andra avgifter tillkommer. Electrokit väljer det fraktsätt som är lämpligast med hänsyn till varans storlek, vikt och pris. Vi skickar normalt paket med DB Schenker eller DHL samt brevförsändelser med Posten. För begärt fraktsätt debiteras frakt enligt vad som anges i ”kassan”, eller enligt transportörens bruttoprislista . För leveranser till adress utanför EU, t.ex Åland räknas Svensk moms av. Du får dock normalt betala lokal moms och ev tull när du hämtar ut paketet i ditt hemland. Kontrollera med din lokala post- eller tullmyndighet vad som gäller. Vi deklarerar inte varor som ”gåva” eller till lägre värde. För leveranser till konsumenter i Norge räknas norsk moms enligt VOEC-reglerna (VAT on E-Commerce) i Norge. Leveranser till näringsidkare i Norge sker utan moms och kunden ansvarar själv för moms och ev tull vid hämtning av paketet. För leveranser till länder som inte kan väljas i ”kassan” – kontakta kundtjänst 040-298760 eller info@electrokit.se Vid manuell beställning via telefon, epost eller brev tillkommer verklig fraktkostnad, dock lägst den frakt som tillämpas för weborder.

Personuppgifter

För att vi skall kunna behandla din order måste vi registrera och behandla de personuppgifter du uppger. När du lägger en order ger du oss rätt att samla in, lagra och behandla dessa uppgifter i våra system. Vi säljer inga uppgifter till tredje part. Vissa uppgifter delas med tredje part, för att vi skall kunna fullgöra vårt avtal med dig.T.ex måste fraktföretagen ha de uppgifter som är nödvändiga (såsom namn, adress, telefonnummer och epost) för att de skall kunna leverera ditt paket. Ditt medgivande inkluderar att vår samarbetspartner får ta del av samt lagra och behandla relevanta uppgifter.

Öppet köp i 30 dagar

Vi tillämpar öppet köp i 30 dagar på alla produkter. Vill du av någon anledning inte behålla varan så returnerar du den till oss, och får pengarna tillbaka. Returfrakten står du själv för. För öppet köp gäller att varan skall vara i sin oskadade originalförpackning och oanvänd. ESD-skyddande förpackning får ej ha öppnats. Vidare gäller att öppet köp endast kan tillämpas på varor som köps i enstaka exemplar.

Säkra betalningar

Vi använder Worldline för att hantera våra kort- och direktbanksbetalningar. Worldline är certifierade enligt PCI DSS och betalning sker i ett säkert betalfönster. Inga känsliga kontouppgifter behandlas av, eller lagras hos, Electrokit. Vid kortbetalning reserveras beloppet på ditt konto när du genomför betalningen, men beloppet dras inte förrän leveransen påbörjats. Som alternativ erbjuder vi också fakturabetalning, förskottsbetalning och Swish.

Valutor

Vi hanterar f.n betalning i SEK, EUR och USD. Vilken valuta som gäller styrs av kundens land. Kunder i Sverige, Norge och Danmark betalar i SEK, Kunder i EURO-länderna och vissa andra länder i Europa betalar i EUR och kunder i resten av världen betalar i USD. Det går alltså inte att betala i USD eller EUR om du befinner dig i Sverige.

Lämplighet för användning

De produkter vi säljer är i första hand avsedda för utbildnings- och experimentverksamhet. Det ankommer på kunden att säkerställa att produkten är i alla avseenden lämplig för en specifik tillämpning i de fall kunden avser använda den på mer permanent basis, eller som en del i en slutprodukt.