Raspberry Pi

Raspberry Pi

Raspberry Pi logoRaspberry Pi är den omtalade Linuxdatorn som bara kostar några hundralappar. Du kan koppla den till din TV, mus och tangentbord, och har sedan en komplett minidator som du kan surfa med, se på film, lyssna på musik eller köra applikationsprogramvara. Den har även, likt Arduino och andra mikrokontrollers, ett I/O-gränssnitt för att kommunicera med omvärlden så du kan bygga ut funktionaliteten för att t.ex. styra reläer, motorer och hämta in data från sensorer och givare!

Raspberry Pi är baserad på en ARM-processor från Broadcom som körs i 700MHz och har 512Mb RAM, Ethernet, HDMI och USB. Den kör Debian Linux, så viss Linuxkunskap är nödvändig för fullt utbyte, men det finns mängder av hjälp att komma igång på nätet!

Electrokit är Approved Reseller för Raspberry Pi.

Köp din Raspberry Pi från Electrokit idag!

 

Raspberry Pi is a trademark of the Raspberry Pi Foundation

Välj underkategori

Expansionskort (‏27)
Litteratur (‏19)
Tillbehör (‏28)
Moderkort (‏4)
LCD (‏11)
Start-kit (‏2)

Produkturval

  Inbyggnadslåda för Raspberry Pi - Rainbow PiBow
Stilig inbyggnadslåda för RaspberryPi i regnbågens färger! Består av sju lager laserskuren akryplast i olika färger.
199.00
  Prototypkort för Raspberry Pi - Pi Plate kit
Experimentkort för Raspberry Pi. Kortet har mängder av hål att montera komponenter samt skruv- och hylslister för snabbt prototypande! Halva kortet har sammanbundna hål, likt ett breadboard och halva har enskilda hål för komponenter. Längs kanterna sitter skruvterminaler för att ansluta sensorer eller andra saker. Kortet har även en plats för en ytmonterad IC!
169.00
  PiFace I/O-kort för Raspberry Pi
Med PiFace kan du styra saker i omvärlden med Raspberry Pi. PiFace ansluts till den 26-poliga GPIO-kontakten, och ger dig 2 reläer, 4 omkopplare, 8 digitala ingångar 8 utgångar och 8 lysdioder.
395.00
  Raspberry Pi 16x2 LCD Keypad Shield
Shield för Raspberry Pi med en 16x2-tecken LCD med vit text mot blå bakgrund och 5st tryckknappar. Då skärmen och knapparna styrs via I2C, används endast två pinnar på Raspberryn. Shielden monteras direkt på GPIO-headern med en extra hög kontakt, vilket höjer upp shielden ovanför nätverksporten och USB-portarna. Observera att detta är en byggsats och kräver montering innan den kan användas! Innehåll: 1x LCD Keyboard PCB 1x 16x2 blå/vit LCD 1x MCP23017 I2C IO-expander 1x Gummifot 1x 2x13 stiftlist 1x 2x13 hylslist 1x 10k Trimpot 1x 330ohm 0.25W motstånd 2x 220ohm 0.25W motstånd 2x 36-pin stiftlist 5x tryckknappar
179.00
  Pi Wedge -  anslutningskort (byggsats)
Pi Wedge är ett anslutningskort för att enkelt kunna koppla en Raspberry Pi till kopplingsdäck. På kortet finns ett par kraftiga kondensatorer för att stabilisera matningsspänningen. På sidan av kortet finns en UART, med en pinout kompatibel med FTDI-kablar. Innehåll: * 1x Pi Wedge kretskort * 1x Flatkabel 26p (152mm) * 1x IDC hane 2x13p * 1x 6-pol stiftlist * 2x 12-pol stiftlist * 2x 10uF 25V kondensator
79.00
  Inbyggnadslåda för Raspberry Pi Mod B+ transparent
Skydda din Raspberry Pi B+ med en specialbyggd låda. Skyddar kortet samtidigt som det ger tillgång till alla in- och utgångar samt tillräckligt med ventilation. Inga verktyg behövs för att montera ihop lådan, det är bara att snäppa fast kortet och köra. Lådan har hål för USB-portar, Ethernet, MicroSD, HDMI, 3.5mm kontakten, en 40-polig flatkabel till GPIO-headern samt för kamera- och expansionsportarna. På undersidan sitter gummifötter som gör att lådan står stabilt utan att glida. Alla lysdioderna är synliga på utsidan av lådan. * Dimensioner: 93.4 x 62.7 x 31.1mm * transparent plast
99.00
  Raspberry Pi prototypkort med skruvterminaler
Prototypkort för Raspberry Pi. Kortet har ett område för experimentuppkopplingar med 2.54mm rastermått, samt skruvterminaler kopplade till Raspberryns samtliga GPIO-portar.   * Dimensioner: 70 x 69 x 1.6mm
59.00
  Inbyggnadslåda för Raspberry Pi Mod B+ Rainbow PiBow
Färgglad låda för Raspberry Pi Mod B+ i regnbågens färger. Lådan är uppbyggd i olika lager akrylplast som byggs upp runt själva kortet. Lådan är enkel att montera ihop utan några verktyg.
316.00
  Gertduino I/O-board for Raspberry Pi
Gertduino är ett expansionskort för Raspberry Pi som utökar funktionaliteten motsvarande en Arduino Uno. Gertduino har samma ATMega328P mikrokontroller och samma anslutningar för shields, men har även 2 tryckknappar, 6 lysdioder, RS232-omvandlare för seriekommunikation samt en extra ATMega48 som är avsedd att användas som en realtidsklocka eller mottagare för 38kHz IR-signaler.
329.00
  Inbyggnadslåda för RPi med Control and Display 2 transparent
Inbyggnadslda för Raspberry Pi med formfaktor B+ samt expansionskortet Control and Display 2. Storlek:
199.00