Raspberry Pi

Raspberry Pi

Raspberry Pi logoRaspberry Pi är den omtalade Linuxdatorn som bara kostar några hundralappar. Du kan koppla den till din TV, mus och tangentbord, och har sedan en komplett minidator som du kan surfa med, se på film, lyssna på musik eller köra applikationsprogramvara. Den har även, likt Arduino och andra mikrokontrollers, ett I/O-gränssnitt för att kommunicera med omvärlden så du kan bygga ut funktionaliteten för att t.ex. styra reläer, motorer och hämta in data från sensorer och givare!

Raspberry Pi är baserad på en ARM-processor från Broadcom som körs i 700MHz och har 512Mb RAM, Ethernet, HDMI och USB. Den kör Debian Linux, så viss Linuxkunskap är nödvändig för fullt utbyte, men det finns mängder av hjälp att komma igång på nätet!

Electrokit är Approved Reseller för Raspberry Pi.

Köp din Raspberry Pi från Electrokit idag!

 

Raspberry Pi is a trademark of the Raspberry Pi Foundation

Välj underkategori

Expansionskort (‏28)
Litteratur (‏19)
Tillbehör (‏28)
Moderkort (‏4)
LCD (‏11)
Start-kit (‏2)

Produkturval

  Gertboard v2 GPIO expansionskort för Raspberry Pi
Gertboard är ett expansionskort för Raspberry Pi med en mängd I/O-möjligheter. Det kan användas för att motor-/lampstyrning, analog spännings- och strömavkänning, Kortet har även en egen processor som kan programmeras från Raspberry Pi. På kortet finns tre tryckknappar, lysdioder, A/D- och D/A-omvandlare, motordrivare och en Atmel AVR-processor.
599.00
  Inbyggnadslåda för Raspberry Pi - Rainbow PiBow
Stilig inbyggnadslåda för RaspberryPi i regnbågens färger! Består av sju lager laserskuren akryplast i olika färger.
199.00
  Pi T-Cobbler anslutningskort - byggsats
En adapter som gör det enkelt att ansluta GPIO-utgången på Raspberry Pi till ett kopplingsdäck. Inkluderar 26p flatkabel. Levereras som byggsats.
79.00
  Ljudkort Wolfson för Raspberry Pi
Ljudkort med Wolfson CODEC för Raspberry Pi. Ljudkortet ger Raspberryn rejält bättre ljudkvalitet och fler anslutningar. Raspberryn har från början enbart utgångar för stereoljud via HDMI och ett 3.5mm uttag, dvs. inga möjligheter att ta emot ljud eller att spela upp ljud direkt till högtalare. Wolfsonkortet utökar anslutningsmöjligheterna med SPDIF in/ut, line in/ut, hörlursutgång, mikrofoningång, dubbla kortmonterade MEMS-mikrofoner samt en klass-D stereoförstärkare för direkt drivning av två högtalare! För drivrutiner och specifikationer, se manual under fliken filer.
448.00
  Flatkabel för Raspberry Pi B+ 26p till 40p 150mm
Flatkabel till GPIO-porten på Raspberry Pi Mod B+. Kan användas för att ansluta den nya 40-poliga stiftlisten till tillbehör som är gjorda för den 26-poliga anslutningen på Mod B. * Längd: 152mm (6") * Kontakter: 26pol IDC hona / 40pol IDC hona
32.00
  Raspberry Pi prototypkort med skruvterminaler
Prototypkort för Raspberry Pi. Kortet har ett område för experimentuppkopplingar med 2.54mm rastermått, samt skruvterminaler kopplade till Raspberryns samtliga GPIO-portar.   * Dimensioner: 70 x 69 x 1.6mm
59.00
  Raspberry Pi LCD-adapter
Adapter för anslutning av LCD touchskärmar till Raspberry Pi. Kompatibel med: * ITDB02-2.2 * ITDB02-2.4E (41010664) * ITDB02-2.8 (41010665) EJ kompatibel med: * ITDB02-3.2S * ITDB02-3.2WD
39.00
  PiFace PiRack - expansionskort för Raspberry Pi
PiRack är ett expansionskort för Raspberry Pi som gör att man kan ansluta upp till 4 kort till GPIO-anslutningen samtidigt. Uttag för extern spänningsmatning via DC-jack. Kan användas samtidigt som Kameramodulen. Passar till samtliga modeller av Raspberry Pi.
129.00
  Raspberry Leaf (B+) - Märkning för GPIO 2-pack
Har du svårt att komma ihåg vilka pinnar som går till vad på Raspberry Pi's GPIO-port? Då är detta för dig! En enkel märkning som placeras över kontakten och gör det busenkelt att se vad alla pinnarna används till. Observera att denna artikel är för Raspberry Pi Mod B+. Raspberry Leaf säljes i paket om 2st etiketter. * Dimensioner: 58 x 26mm
29.00
  GPS-kort för Raspberry Pi
Expansionskort för Raspberry Pi med en NEO-6 GPS-modul. Kommunicerar via serieporten och kan användas för positionering och tidssynkronisering. Antenn medföljer. Passar på alla modeller av Raspberry Pi.
499.00